Durven los te laten: rijden op de Neckrope

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 20:28

Ooit ging hij liggen tijdens het rijden en was hij een extreme staker: nu rijden we volledige buitenritten op alleen de neckrope! Titan is echt onze Neckrope Master; hij wordt er superfanatiek van en is heel goed te sturen en te remmen op de neckrope.

Hoe begin je nu met het rijden op de neckrope? Het is eigenlijk heel simpel: het begint met durven vertrouwen op je paard en de controle durven loslaten. Veel ruiters rijden met constante druk op de teugels om 'controle' te houden. Maar een vluchtdier dat wel 600 kilo of meer weegt, is echt niet te stoppen op alleen een ijzeren staaf in de mond of een band om de neus als ze dat écht niet willen. Controle is dus een illusie! Durf je over te geven aan je paard en blijf ontspannen, ook als het even niet gaat zoals gepland. 


Begin altijd in een veilig afgeschermde bak of roundpen. Zorg dat je de eerste keer al getraind hebt, zodat je paard niet meer fris is. Blijf voorwaarts rijden, ook als je paard liever in de hoek wilt blijven plakken. Altijd voorwaarts blijven rijden, daar los je 99% van alle problemen mee op! En probeer aan te voelen waar jouw paard goed op reageert. Je zult merken dat je timing, lichaamshouding en balans heel belangrijk zijn om goed te kunnen blijven communiceren met je paard. Je zult misschien wat meer overdreven hulpen moeten geven of eens naar voren moeten leunen om de neckrope eventjes als een halster om de neus te gebruiken. Na een paar rondjes zul je merken dat de draf en wellicht zelfs een galopje spontaan komen!

 

En dan, niet vergeten: geniet! Geniet van jouw prachtige paard en jullie band, want uiteindelijk draait het daar allemaal om. Durf je paard te vertrouwen en je krijgt er een bijzondere synergie voor terug! 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.