OVER ONS


"A good rider can hear his horse speak but a great rider can hear his horse whisper..." 


Al op de peuterschool tekende ik alleen maar paardjes en leerde ik op de shetlander van de boer rijden. Later kreeg ik mijn eerste eigen paard, een hele eigenwijze fjord en sindsdien zijn de paarden een rode draad door mijn leven geweest. 

Na een paar jaar in het buitenland als taaldocent te hebben gewerkt en veel verschillende types paarden te hebben getraind, hebben wij onze droomplek in Hulshorst gevonden. Met de uitgestrekte bossen en zandverstuiving van de Veluwe in de achtertuin en het Veluwemeer in de voortuin!

Via via kwamen enkele project paarden bij ons terecht, omdat ze gevaarlijk gedrag vertoonden waar anderen niet mee overweg konden. Bij ons ontwikkelden deze dieren zich tot ideale buitenrijpaarden en zo groeide de kudde. Achter ons huis hebben we een Equi Habitat aangelegd, waar onze kudde in kuddeverband gehouden worden. De kudde heeft 24/7 vrije toegang tot een track-systeem dat rondom het perceel loopt met voerstations op verspreide plekken, waardoor de paarden veel bewegen gedurende de dag. Doordat de paarden vrij kunnen bewegen in een natuurlijke leefomgeving heerst er rust en hebben we een stabiele en gezonde kudde. 

Naast het verzorgen van taaltraining en ondersteuning voor hippisch ondernemers, bieden wij begeleiding bij het ontwikkelen van een natuur-inclusieve huisvesting en het trainen van jouw paard op buitenrit. Zodat ook jij kan genieten van een gelukkig en stabiel rijpaard. 

Neem een kijkje op onze website voor een impressie of neem contact met ons op.

Volg ons op social media om het dagelijkse leven van onze kudde te volgen!